Byter. Bålsta Centrum får nya ägare. Grosvenor Europe säljer till Niam som får tillträde från och med 1 april 2022. Foto: Bålsta centrum

Centrum säljs: "Ser stor utvecklingspotenital"

Bålsta Centrum får en ny ägare. Det är företaget Niam som köper.

  • Publicerad 09:07, 29 dec 2021

Ser fram emot att stärka deras positioner ytterligare

Strax innan nyårsafton kom en lokal affärsbomb. Grosvenor Europe säljer två av sina centrum, Väsby Centrum och Bålsta Centrum. Ett av nordens största företag inom fastigheter, Niam, är köparen. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm, men de har även kontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.

Utmärkt komplement

– De här förvärven är utmärkta komplement till vår existerande portfölj. Vi ser stor utvecklingspotential och ser fram emot att stärka deras positioner ytterligare som de självklara lokala mötesplatserna för boende, handel, umgänge och olika typer av samhällsservice, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sweden, i ett pressmeddelande.

Grosvenor Europe har ägt Bålsta centrum i många år och ägandet har inte sällan varit föremål för debatt. I 2018 skrev Mitt i Bålsta om hur hyrorna pressade många ägare och bland annat Ica Kvantums handlare Krister Nilsson förklarade hur situationen såg ut.

Blev ohållbart

– För oss blev det ohållbart med de villkor de ställde i de nya kontrakten. Jag vet ju inte vad de andra har betalat, men det enda jag kan säga är att de begärde alldeles för mycket i hyra.

– Tittar man generellt på hyresnivåerna i Bålsta Centrum så ligger de i linje med marknaden och vi anser inte att de för höga, svarade Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor.

Från och med den 1 april 2022 har Niam beräknat tillträde.

Centrumägare

Niam har köpt fler centrum i år, skriver Fastighetsvärlden. I februari köpte bolaget Haninge Centrum av Grosvenor – i samma månad förvärvade Niam även stadsdelscentrumen i Tumba, Högdalen och Fruängen, då av Citycon.

Polisen släpper ny detalj om döda kvinnan

Ännu inte identifierad Kvinnan som hittades avliden i Upplands-Bro i juni är fortfarande inte identifierad. Polisen släpper nu en ny detalj i förhoppningen att mordutredningen ska komma framåt.tisdag 27/9 10:33

Då återupptas rättegång om kvinnomord i Bro

Misstänkt genomgår rättspsykiatrisk undersökning Den 3 oktober återupptas rättegången i målet där en kvinna i 45-årsåldern står åtalad misstänkt för ett mord i Bro den 7 april.måndag 26/9 16:46