Byter. Bålsta Centrum får nya ägare. Grosvenor Europe säljer till Niam som får tillträde från och med 1 april 2022. Foto: Bålsta centrum

Centrum säljs: "Ser stor utvecklingspotenital"

Bålsta Centrum får en ny ägare. Det är företaget Niam som köper.

  • Publicerad 09:07, 29 dec 2021

Ser fram emot att stärka deras positioner ytterligare

Strax innan nyårsafton kom en lokal affärsbomb. Grosvenor Europe säljer två av sina centrum, Väsby Centrum och Bålsta Centrum. Ett av nordens största företag inom fastigheter, Niam, är köparen. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm, men de har även kontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.

Utmärkt komplement

– De här förvärven är utmärkta komplement till vår existerande portfölj. Vi ser stor utvecklingspotential och ser fram emot att stärka deras positioner ytterligare som de självklara lokala mötesplatserna för boende, handel, umgänge och olika typer av samhällsservice, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sweden, i ett pressmeddelande.

Grosvenor Europe har ägt Bålsta centrum i många år och ägandet har inte sällan varit föremål för debatt. I 2018 skrev Mitt i Bålsta om hur hyrorna pressade många ägare och bland annat Ica Kvantums handlare Krister Nilsson förklarade hur situationen såg ut.

Blev ohållbart

– För oss blev det ohållbart med de villkor de ställde i de nya kontrakten. Jag vet ju inte vad de andra har betalat, men det enda jag kan säga är att de begärde alldeles för mycket i hyra.

– Tittar man generellt på hyresnivåerna i Bålsta Centrum så ligger de i linje med marknaden och vi anser inte att de för höga, svarade Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor.

Från och med den 1 april 2022 har Niam beräknat tillträde.

Centrumägare

Niam har köpt fler centrum i år, skriver Fastighetsvärlden. I februari köpte bolaget Haninge Centrum av Grosvenor – i samma månad förvärvade Niam även stadsdelscentrumen i Tumba, Högdalen och Fruängen, då av Citycon.

400 sommarjobb erbjuds till unga

Ansökan öppnar 1 februari Även om det känns långt bort så är sommaren 2022 på ingång. Detta innebär vila och ledighet, sol, bad och grillkvällar – men också sommarjobb.torsdag 27/1 9:50

170 bostäder planeras vid Säbyholm

Detaljplanen för området vid naturbruksgymnasiet är ute på granskning. I området kring det gamla naturbruksgymnasiet så klarnar planerna för hur utvecklingen ska se ut framåt. Nu kan du åter säga din mening om 170 nya bostäder, återskapande av badplats och mer där till.onsdag 26/1 11:45