Grönområden. Patrik Nimmerstam, Kristin Eriksson, Christian Ljungdahl vid entrén till Rinkebyskogen - en viktig plats för (C) berättar de. Foto: Anton Kyhlbäck

Centerpartiets toppnamn - Kristin Eriksson ny ordförande

Även Centerpartiets valsedel är klar: Kristin Eriksson, Patrik Nimmerstam och Christian Ljungdahl är toppnamnen till valet. Eriksson tar över ordförandeposten.

  • Publicerad 16:55, 12 apr 2022

Vårt huvudsyfte till valet är inte att sitta i majoritet.

Nyligen höll även Centerpartiet i Danderyd sin nomineringsstämma.

Partiets ledare i många år, Siv Sahlström, ställde inte upp för omval till ordförandeposten och valdes in på plats fem, istället för första plats, på valsedeln. Hon är fortsatt gruppledare för lokalgruppen.

Under stämman valdes Kristin Eriksson till ny ordförande för lokalgruppen.

Hur känns det?

– Det ställer sina krav och är en stor kostym att fylla, med höga förväntningar inte minst från våra väljare. Att gå in här i stället för Siv är speciellt – men det kommer gå bra. Det ska bli roligt, säger Kristin Eriksson till Mitt i.

Sedan 1999 har Kristin Eriksson varit engagerad i politiken, och suttit i fullmäktige sedan 2002 – och kommer från en bakgrund som egen företagare.

Med sig uppe i toppen har hon Patrik Nimmerstam och Christian Ljungdahl. Den förra ett välkänt namn på valsedelstoppen för många, och den senare ett något nyare. Tillsammans utgör de trion inför valet.

De möts vid Rinkebyskogen och starten till Roslagensleden.

– Rinkebyskogens naturreservat är något vi har arbetat för väldigt länge, och som inte skulle finnas utan Centerpartiet i Danderyd. Det är alltid en aktuell fråga för oss, nu och för alltid, säger Kristin Eriksson.

De sammanfattar de viktigaste frågorna inför valet. Kulturmiljön, verksamheten för barn och äldre, och villastaden.

Vilka kan ni tänka er samarbeta med?

– Det är för tidigt att säga. Vi kommer fokusera på vår politik, bland annat stoppa storskaliga byggprojekt och säkerställa gröna projekt. Sedan får vi se vilka samarbeten som platsar i det, säger Kristin Eriksson.

Patrik Nimmerstam tillägger.

– Vårt huvudsyfte till valet är inte att sitta i majoritet. Det är att få igenom vår politik.

Patrik Nimmerstam, Kristin Eriksson, Christian Ljungdahl Foto: Anton Kyhlbäck

Toppnamn C

1. Kristin Eriksson

2. Patrik Nimmerstam

3. Christian Ljungdahl

Visa merVisa mindre