Bästisar. Cecilia och Freddie kollar omgivningarna på Strömsholm. Foto: privat

Cecilia och Freddie ska representera Sverige i Hagen

Hallå där, Cecilia Korva Johansson, 19, landslagsryttare från Vindö som blivit uttagen att representera Sverige på en stor dressyrtävling i Tyskland nästa vecka.

  • Publicerad 09:00, 9 jun 2022

Hur känns det här?

– Jätteroligt och spännande! Tävlingen heter Future champions och går i Tyskland 14–19 juni och är den mest prestigefyllda efter EM och NM för oss unga ryttare. Det är första gången jag är med där. Förra helgen red vi SM på Strömsholm och då kom jag sjua i finalen och på tionde plats totalt.

Berätta om dig och din häst.

– Fredman, kallas Freddie, är en 14-årig valack efter Florencio I-Bernstein. Han är väldigt snäll och arbetsvillig och låter gärna barn sitta på honom när vi är hemma. Samtidigt kan han tagga till på tävling. Vår styrka är att vi är väldigt samspelta, och en favoritdel i programmen är travökningarna!

Varför blev det dressyr?

– Samspelet med hästen är speciell inom dressyren och har alltid lockat mig. Det är det som skiljer ridningen från andra sporter, att vi har ett stort djur med oss som också ska må bra, ha en bra dag och synka med mig för att vi ska göra ett bra resultat. Det är det som fascinerar med ridning.

Du har varit med i dressyrlandslaget sedan 2019?

– Ja först som junior, nu som Young rider. Det gör att jag får ta del av en massa kunskap, träffa andra ryttare och få träna för A-tränare som Kristian von Krusenstierna.

Hur ser en vecka ut för dig och Freddie?

– Jag jobbar fyra dagar i veckan på Djuröhemmet så då tränar vi hemma på gården på Vindö. Två dagar i veckan åker jag iväg och tränar och det blir ofta någon tävling på helgen. En dag i veckan vilar han helt.

Bästisar. Cecilia med hästen, bästa vännen och tävlingspartnern Freddie. Foto: privat