Carolina Munuz och hunden Love brukar vara ute på sena kvällspromenader. Foto: Läsarbild Privat

Carro och Love gör vägen genom Stureby trygg

Bor du i Stureby och tycker att det känns otryggt att gå hem från tunnelbanan sent på kvällen? Då kan du få sällskap av Carolina Munoz och hunden Love. – Vi är ändå ute och går sent på kvällen, säger Carolina Munoz.

  • Publicerad 15:49, 8 jan 2018

Dagen före nyårsafton blev en ung man rånad på Tussmötesvägen i Stureby. Klockan var bara 18.30 på kvällen när tre män gav sig på honom. Det fick Sturebybon Caroline Munoz att reagera.

– Jag tror inte att det har blivit stökigare i Stureby, men man läser om saker som händer i de lokala Facebookgrupperna. När jag läste att det var en ung kille som blev rånad tidigt på kvällen tänkte jag att det är hemskt om ungdomar inte vågar gå ut, säger Caroline Munoz.

Carolina Munoz gjorde ett inlägg i Facebookgruppen Sturebyborna där hon skrev att hon och hunden Love gärna gör ungdomar sällskap hem från tunnelbanan om de inte vill gå ensamma. Inlägget har fått över 200 likes och många och har visat sin uppskattning över initiativet.

– Jag jobbar kvällstid, kommer hem efter nio och går ut med hunden sent på kvällen. Det är bara en vanlig rutin för mig, men jag tänker att det kan vara uppskattat för någon annan som annars suttit hemma. Jag tror att den största terrorn är när man är rädd och inte gör det man vill göra, säger hon.

Skapar trygghet

Den som vill ha promenadsällskap kan kontakta Carolina via messanger så kommer hon och Love och möter upp.

– Jag tror inte att man behöver vara någon ninja för att känna sig säker, jag tror att det räcker att det är en till person och bara det att ha extra öron är ett störningsmoment för eventuella bovar.

Carolina hade inte väntat sig att få så positiv respons.

– Jag blev lite rörd över att de tyckte att det var ett så fint initiativ. Jag går ändå ut så det spelar ingen roll om klockan är 22 eller tolv. Är man ungdom kanske det är roligare att få sällskap hem av en tjej med en hund än av en grupp farsor och morsor på stan med västar, säger hon.

Love, 9 år, är Amstaff mix. ”Han är världens snällaste” säger Carolina Munoz.