Carolina Frände vid repetition av Barnen på Frostmofjället, 2011. Foto: Carlos Montecinos

Carolina Frände lämnar Stadsteatern i Skärholmen

Carolina Frände, hyllad konstnärlig chef för Kulturhuset stadsteatern i Skärholmen, har sagt upp sig.

  • Publicerad 13:56, 27 sep 2018

Kulturhuset stadsteatern öppnade sin barn- och ungdomsscen i Skärholmen 2010. Carolina Frände har varit konstnärlig ledare ända sedan starten – och fått mycket beröm för sitt arbete.

Hon och hennes medarbetare har lyft frågor om genus, identitet, fördomar, diskriminering, jämställdhet och demokrati, i pjäser som rönt stor uppskattning både hos publik och kritiker.

Nu har Carolina Frände sagt upp sig, rapporterar Dagens Nyheter. Någon konkret orsak vill hon inte ge.

Det senaste dryga året har varit turbulent och krävande. Jag har behov av att samla ihop, tänka igenom och formulera.” skriver hon i ett mejl till DN.

Carolina Frände, konstnärlig chef på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen. Foto: Petra Hellberg/Kulturhuset Stadsteatern

Frändes tanke är att börja frilansa, men hon lämnar inte Skärholmen brådstörtat. I viss mån kommer hon att vara engagerad i verksamheten fram till 2020, för att bidra till kontinuiteten. I mejlet betonar hon hur mycket tiden i Skärholmen betytt för henne som regissör och konstnärligt verksam.

”Att skapa och bygga en verksamhet som Skärholmen där helhetstänkande varit möjligt på djupet är nog en en-gång-i-yrkeslivet-upplevelse”.