Carolina får sin minnesplats i Akalla

Förvaltningen i Rinkeby Kista ställer sig positiva till Carolina Sinisalos förslag om ett monument mot gatuvåldet. Monumentet är tänkt att vara en minnesplats över Robin Sinisalo och alla andra som blivit offer för det dödliga våldet. – Det kommer att bli jättefint, säger Carolina Sinisalo.

  • Publicerad 17:35, 23 mar 2017

Mitt i Kista har tidigare berättat att Carolina Sinisalo vill skapa en minnesplats för hennes son Robin Sinisalo som mördades den 19 januari 2016. Hon tänker sig att det kan bli ett monument mot våldet och som minne av Robin och alla andra unga som fallit offer för det dödliga gatuvåldet de senaste åren.

Tillsammans med en vän skickade hon i höstas in ett medborgarförslag till Rinkeby Kista stadsdelsförvaltning där de ansökte om att få tillstånd och hjälp med att skapa en minnesplats i Akalla.

Förvaltningen positiva till minnesplatsen

Nu har stadsdelsförvaltningen utrett förslaget som ska tas upp för beslut i stadsdelsnämnden på torsdag. Och de ställer sig positiva till hennes idé om en minnesplats.

Förvaltningen föreslår att politikerna i nämnden svarar ja på ansökan om att anordna en minnesplats. De föreslår även att Stockholm konst kontaktas för att skapa monumentet och minnesplatsen och att 200 000 kronor avsätts för projektet.

De är för en minnesplats, men skriver att det inte kan bli en plats för en enskild person, då en kommun ska behandla alla invånare lika. Men de håller med Carolina Sinisalo om att det är viktigt att markera att våld inte ska accepteras och att minnesplatsen kan kombinera budskapet om att våld inte accepteras med ett positivt budskap om att vi behöver vara rädda om varandra och de liv vi har.

”Det kommer att bli en jättefin plats.”

– Jag tycker det ser ljust ut. Och jag blev positivt överraskad över att summan på 200 000. Det kommer att bli en jättefin plats, säger Carolina Sinisalo.

Mia Päärni, ordförande i Rinkeby Kista stadsdelsnämnd säger att de i majoriteten ställer sig positiva till förslaget.

– Jag hoppas att Carolina också känner sig nöjd över förvaltningens förslag, säger hon.

 

Läs även: