Carola fångade blixten i Hässelby på film

Under söndagsmorgonen slog blixten ner. Hässelbybon Carola Eriksson fångade blixten på film när den slog ner i värmeverkets torn. – Det small riktigt ordentligt och kom närmare och närmare, säger hon.

  • Publicerad 11:25, 31 jul 2018

Under söndagsmorgonen drog ett kraftig åskväder in över Stockholm. Hässelbybon Carola Eriksson kunde inte sova den natten och var uppe och kollade på film med sambon.

Vid 05.15-tiden börjar det ösregna och blixtra utanför deras fönster på Fyrspannsgatan i Hässelby strand.

– Det small riktigt ordentligt och kom närmare och närmare. Vi gick ut på balkongen och såg hur blixten slog ner i tornet på Hässelbyverket.

Bilden är tagen från Carolas balkong. Foto: Carola Eriksson.

Fällde grannens träd

Carola bor bredvid värmeverket och lyckades fånga blixtnedslaget på film.

– Jag blev lite rädd för att blixten skulle slå ner i ett träd och börja brinna. Det har ju varit en massa bränder överallt i Sverige nu.

Samma tidiga morgon var även Lena Ekvall vaken. Hon bor i Hässelby villastad och hade vaknat av åskvädret vid klockan sex. Istället för att somna om passade hon på att torka av sina fönsterbrädor som blivit blöta av regnet. När hon tittar ut genom fönstret blir hon förvånad.

– Jag står på övervåningen och tittar ner på min trädgård och ser att grannens stora Aspträd ligger tvärs över min gräsmatta.

Grannens träd ramlade över till Lenas tomt. Foto: Lena F Ekvall.

Aspen hade blivit träffat av blixten och fallit över staketet och hamnat cirka en decimeter från Lenas hus.

– Som tur var föll det inte över huset, jag hade änglavakt.