Vi möter Cariz Malekian Nordlöf på Odenplan där hennes nyskrivna dikt ska läsas upp från en "ljudlåda" som förhoppningsvis kommer på plats under veckan. Man kommer att kunna veva på lådan för att höra dikten.

– Det är känslosamt bara att vara här. Under min uppväxt kunde jag inte alltid säga vad jag tyckte och tänkte. Därför betyder det fria ordet väldigt mycket för mig. Det här känns stort, säger Cariz Malekian Nordlöf.

– Jag upplever att det fortfarande finns många strukturer som står i vägen för allas rätt att uttrycka vad de vill och det hoppas jag kunna bidra till att få bort, säger Cariz Malekian Nordlöf.

I dag är skrivandet en stor del av hennes liv. Cariz har inte fått något publicerat än men arbetar med sin andra roman. "Med dig på en vinterplats" skrev hon efter att hon läst om Stockholms stads dikttävling.

– Jag hoppas att dikten kan få folk att stanna upp och reflektera. Den berör sorg och längtan, något som jag tror att många känner i pandemitider. Men stockholmarna får göra sina egna tolkningar.

"Dikten stack ut"

Victor Bengtsson, som är ansvarig för projektet på trafikkontoret i Stockholm, berättar att de valde Cariz dikt bland cirka 40 bidrag.

– Varje morgon i en månad hade jag en dikt att läsa i mejlkorgen, det var ett fint sätt att börja dagarna på. Cariz dikt stack ut. Den innehöll en fin beskrivning av Stockholm som vinterstad och känslor som präglade året som gick, säger han.

Cariz Malekian Nordlöf har tidigare gått författarlinjen på Långholmens folkhögskola och tävlat i poetry slam på temat "det fria ordet". Planen framöver är att söka någon av konstskolorna i Stockholm.