Carinne Löfgren-Williams har gått bort

Carinne Löfgren Williams, välkänd Solnakonstnär och författare, har gått bort. Hon blev 88 år, meddelar familjen.

  • Publicerad 14:48, 14 aug 2017

– Vi behöver mera himmel på vår jord!

Orden är Carinne Löfgren Williams, och var hennes förklaring till varför såväl den egna kalufsen samt träden hemma i trädgården fick färgen himmelsblå.

Hemmet, det var Stocksundstorps gård, som hon tog över för över 50 år sedan. Trädgården gjorde hon om till skulpturpark, där både hennes egna samt andras verk ställdes ut. Alltsammans inramat av hennes älskade lindallé.

”Träd är magiska ting, som genom sin egen död bidrar till nytt liv åt allehanda småkryp”, menade hon och föreslog att Solna skulle inrätta en Trädens Dag.

Carinne Löfgren Williams var en mångsysslare inom konsten: poet, författare, curator. Hon öppnade frikostigt upp sitt hem för litteratur-, poesi och musikaftnar. Hon skrev flera böcker om det andliga inom oss och vårt förhållande till naturen och universum.

I trädgården byggde hon på senare år även upp ett Agape-tempel, en plats där alla jordens religioner kunde mötas, en plats för dop och vigsel eller andra livsögonblick.

Att vi alla var ett och att kropp och själ utgör en helhet, var ett centralt budskap.

– Det finns ingen död, vi fortsätter i en annan existensform. Vi är ett med universum, slog hon fast vid ett av de senare besöken undertecknad gjorde på gården.

Carinne Löfgren Williams somnade in i början av augusti. Hon blev 88 år.