Cancersjuka Linn får egen festdag på Siggesta

I augusti 2017 insjuknade Linn Ingard, 8, i leukemi. Beskedet var ett hårt slag för mamma Camilla. Nu anordnar hon en familjedag på Siggesta gård, Värmdö, för att samla in pengar till Barncancerfonden. – Jag kände att jag måste göra något, säger hon.

  • Publicerad 07:50, 29 aug 2018

I huset på Ingarö sitter Linn Ingard i soffan och tittar på tv. Hon har precis kommit hem från skolan. De fyra timmarna per dag med läraren Eva och skolkamraterna betyder mycket för tjejen som har spenderat ett helt år hemma och på sjukhus.

Det var i augusti förra året, precis innan skolstart, som Linn insjuknade akut i leukemi. Familjens värld vändes upp och ner.

– Att ens barn får cancer är en mardröm för den drabbade, syskon, ja hela familjen. Linn har en tvillingsyster, Tess, som har farit väldigt illa i allt det här. Det har varit ett helvete, säger Camilla Ingard.

Linn Ingard hemma på altanen vid huset på Ingarö. Foto: Åsa Sommarström.

Linda Rapp uppträder

Men i det svåra är det viktigt att även få skratta, menar Camilla, som i vintras kom på tanken om att anordna något roligt event som också kunde samla in pengar till Barncancerfonden.

Efter månaders planering, telefonsamtal och jakt på lokala sponsorer anordnas den 1-2 september en familjehelg på Siggesta gård, som ställt upp med lokaler och på olika vis bidrar till insamlingen. Under helgen uppträder artisten Linda Rapp, barnen kan ansiktsmålas och så blir det bakluckeloppis. Utställaravgifterna från loppisen går direkt till Barncancerfonden.

– Jag kände jag att jag behövde göra något och skapa ett evenemang för barn och familjer som är drabbade. Och även få tänka på något annat än alla behandlingar, smärta och långa sjukhusvistelser, säger hon.

”Mycket kärlek från Värmdöborna”

Reaktionerna, som har kommit i samband med att information om helgen har spridits i sociala medier, har varit otrolig.

– Jag är helt överväldigad av responsen jag har fått. Det har varit så mycket kärlek från Värmdöborna. Att Linn får ha kul och stå lite i centrum till helgen betyder mycket. Hon är en tjej med styrka och mycket fart i, säger Camilla Ingard. 

Fakta

Ansiktsmålningar och uppträdanden

  • Den 1-2 september klockan 11-15 anordnas en familjedag på Siggesta gård.
  • Dagarna bjuder på underhållning, uppträdanden och bakluckeloppis.
  • Avgifterna för loppisens utställare går oavkortat till barncancerfonden.