Höga priser och dåligt namnval är kritiken mot Camilla Läckbergs nya vårdmottagning. Foto: Stefan Källstigen

Camilla Läckberg öppnar vårdmottagning på Östermalm

Deckardrottningen öppnade på måndagen sin nya vårdmottagning vid Stureplan. Nu riktas kritik mot priserna och namnet på mottagningen, skriver Aftonbladet.

  • Publicerad 15:55, 2 dec 2019

Författaren Camilla Läckberg har via sitt investmentbolag, Invest in her, givit sig in i vården tillsammans med Christina Saliba och läkaren Sara Löfgren.

Mottagningen heter Hedda Care och öppnar under måndagen vid Stureplan. Vårdinrättningen riktar sig mot kvinnor och är döpt efter Hedda Andersson, en av Sveriges första kvinnliga läkare.

Fans arga på Insta

Men nu riktas kritik mot mottagningen, skriver Aftonbladet.

Det är på Läckbergs Instagram som många följare kritiserar att priserna är för höga. Enligt Aftonbladet kostar ett läkarbesök allt från en dryg tusenlapp upp till närmare 2 500 kronor.

Men många är också arga för namnet Hedda Care eftersom Hedda Andersson kämpade för vård åt samhällets fattigaste.

Minister stämmer in i kritiken

Även socialministern Lena Hallengren (S) är kritisk skriver Aftonbladet.

– Det här sticker ju enormt i ögonen. Vi har en lång tradition i Sverige av vård efter behov, inte efter plånbok. Där den som har mer pengar betalar lite mer skatt och alla får ut välfärd i form av till exempel avgiftsfri mödravård och BVC för alla barn. Det här är ett stort steg bort från den principen. Jag tror det är mycket farligt, säger ministern till Aftonbladet.

Ett komplement tills vidare

Camilla Läckberg svarade på kritiken via sitt Instagramkonto under måndagseftermiddagen. Hon skriver bland annat:

”Vår första mottagning här i Stockholm har inget avtal med landstinget. Hela kostnaden för vården betalas av människorna som kommer dit, inte av skattepengar. Jag är otroligt ödmjuk inför faktumet att alla inte har råd och möjlighet att komma till Hedda care. Jag önskar att alla kvinnor skulle få gå till Hedda care, eller till en mottagning som Hedda care. Tills vidare får vi vara ett komplement.”.

Mitt i söker Camilla Läckberg för en kommentar.