Nya grannar. Caféjätten Waynes coffee flyttar in på Lilla torg. Foto: Fredrik Gustafsson

Caféjätte flyttar in på Lilla Torg

Nu ska det bli liv på Lilla torg när stor kafékedja, en sushirestaurang och en vaccinationsklinik blir grannar med Grekiska grill och bar. – Det visar på attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på Andersson Company Fastig-heter

  • Publicerad 11:45, 24 feb 2021

I juni förra året öppnade Grekiska grill och bar i de nya lokalerna på Lilla torg. Därefter har företagsetableringarna varit få i de nya butikslokalerna.

Men nu står det klart att den grekiska restaurangen kommer att få nya grannar.

Sushi och vaccin

I vår flyttar cafékedjan Waynes coffee in i en av butikslokalerna på Lilla torg.

– Det är lite roligt att en större kedja vill etablera sig i Enköping. Det visar på att det finns en attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på Andersson Company Fastigheter, som äger butikslokalerna på Lilla torg.

Waynes coffee är dock inte det enda företaget som har siktet inställt på Lilla torg. Fastighetsägaren har också skrivit kontrakt med en sushirestaurang och en vaccinationsklinik.

– Restaurangbranschen har det tufft just nu, och det återstår väl att se när de kan öppna, säger Johan Thorwid som inte vill uppge vilken sushirestaurang det handlar om.

Nyetableringarna betyder att fyra av de totalt sex butikslokalerna på Lilla torg är uthyrda.

– Vi håller på att leta hyresgäster till de två återstående lokalerna, säger han utan att låta alltför stressad på rösten.

– Vi tänker långsiktigt. Hela grundtanken med Lilla torg är att det ska vara ett levande torg. Vi vill att det ska vara liv och rörelse i området.

Polisman skadad efter kollision

Nyheter Drograttfull förare körde in i polisbil. En man polisman är skadad. Två personer har anhållits misstänkta för försök till mord.fredag 16/4 10:24