Restriktioner. På Café Rival har fotografen Ulla Montan en permanent utställning. Nu går den dock inte att se, då pandemin gör att kaféet håller stängt. Foto: Jesper Frisk

Café Rival fortsatt stängt i väntan på bättre tider

Café Rival har varit stängd i nästan ett år. Än är det oklart när det kan öppna igen. "Det är svårt att säga. Vi väntar och ser", säger Rivals vd Jesper Henryson.

  • Publicerad 11:50, 23 apr 2021

Sista april förra året stängde Café Rival vid Mariatorget tills vidare. Anledningen var coronapandemin och medföljande restriktioner.

– Våra bord står så tajt. Vi har plats för 110 personer, men skulle bara ha fått ta in 35, säger Rivals vd Jesper Henryson.

Kaféet är en del av hotellet med samma namn, som i huset även har bar och restaurang. De två sistnämnda verksamheterna hade bättre förutsättningar att på ett säkert sätt ta emot gäster.

Eftersom barens och restaurangens gäster kan spridas ut över en lobby på tre våningar blev det till att fokusera på dem.

– Vi håller i stället baren i lobbyn öppen hela dagen. Där går det att dricka kaffe, och vi serverar frukost från halv sju på morgonen.

När kan kaféet öppna igen?

– Det får du fråga regeringen om. Skämt åsido, det är svårt att säga. Vi väntar och ser. Men så länge det ser ut som nu kommer vi inte att öppna.

På Rival håller man under tiden på att förbereda sig för olika scenarier, beroende på restriktionerna.

– Vi renoverar, städar och fejar, så vi står redo när vi känner att vi kan öppna igen. Då kommer vi att jubla av glädje.