Expanderar. Café Nizza växer. Delägaren Jon Lacotte kallar den nya vinbaren "vinbar 1a". Foto: Pekka Pääkkö

Café Nizza blir med vinbar

Snart får Södermalm en ny vinbar. Gänget bakom Café Nizza tar över skomakarlokalen runt hörnet, och förhoppningen är att vinet börjar flöda i vår.

  • Publicerad 13:48, 22 jan 2021

Restaurang Café Nizza på Åsögatan expanderar. Runt hörnet, på Borgmästargatan, ligger en lokal där en skomakare tidigare hållit till. Den har gänget bakom restaurangen nu tagit över, för att där öppna en vinbar.

– Några av oss som äger restaurangen hade en vinbar som första gemensamma projekt, men inte i egen regi. Nu kändes det som det var dags för oss, och tillfälle gavs, säger delägaren Jon Lacotte.

Stuket på den nya baren beskriver Jon Lacotte som "vinbar 1a".

– Det ska inte vara några krusiduller, inga adderade koncept. Det ska vara en bar som fokuserar på vin. Som alla våra ställen bygger det på att det är en social mötesplats och att man trivs i lokalen, säger han.

Urvalet av vin blir till stor del samma som restaurangen, men Jon Lacotte menar att det i baren blir större möjlighet att ta ut svängarna och öppna lite fler spännande flaskor.

Barmeny och take away

Baren kommer även ha ett eget kök, som kommer öka restaurangens pastaproduktion och möjlighet för take away. Själva menyn kommer dock se annorlunda ut i baren.

– Matmässigt blir det samma ton som restaurangen, fast mindre varm mat till fördel för snacks. Baren blir i mångt och mycket en komplettering till restaurangen, där man kan ta ett glas innan eller efter maten, säger han.

Just nu pågår rivningsarbetet i den nya lokalen, och öppningsdatum är satt till 1 mars.

– Det känns superroligt. Även i de här tiderna har vi haft färre platser än gästunderlag, så det är bra att vi kan lägga till några kvadratmeter.