Café Form håller formen i coronatider

När coronakrisen kom förlorade de sina cateringuppdrag och gästerna på Café Form blev färre. Men nu har de fullt upp. – Vi ser ganska positivt på hösten, säger delägaren Maria Mützell.

  • Publicerad 17:30, 2 sep 2020

Det är nu ett år sedan hon och kompanjonen Liisi Guilotte öppnade Café Form i Kulturhuset. Efter några månader fick de utskänkningstillstånd och skrev avtal med kommunen att servera på scenfredagarna i kulturhuset och på Janos konserter på Vallentuna teater. Det såg ljust ut.

Så kom coronan. Alla cateringuppdrag avbokades och de fick stänga kaféet på Vallentuna gymnasium.

När vi intervjuade dem i mars var de ändå positiva. För även om de förlorat en del kunder, särskilt de äldre, fick de också mycket uppskattning.

”Det kommer nog något gott ur det här”

Coronapandemin har pågått i mer än ett halvår. Så hur går det nu?

– Vi har fullt upp, svarar Maria Mützell när vi når henne sent på fredagseftermiddagen. Vi driver restaurangen på Vallentuna GK i år och just nu håller jag på att förbereda en middag.

De fick uppdraget i juli och fortsätter säsongen ut.

Ingen semester

– Frågan om vi ville driva restaurangen kom under säsongen och vi tyckte att det lät som en lagom utmaning.

Tillströmningen av gäster blev dock större än de trott.

– Det har varit otroligt roligt men samtidigt utmanande eftersom vi aldrig drivit restaurang tidigare. En utmaning vi aldrig antagit om det inte varit för corona.

 En ljus höst

Men av sommarens ledighet blev det ingenting.

– Vi har jobbat, jobbat och jobbat. Det blev inte som vi tänkt oss. Men med den fantastiska respons vi fått från klubbens medlemmar och från många besökare så känns hösten väldigt positiv. Vi har fått nya kunder som förhoppningsvis kommer och besöker oss även i Kulturhuset.