Enebybergs IP. Här vill Centerpartiet utreda en ny fullstor idrottshall. Foto: Direktpress

C vill utreda ny idrottshall på EIP

Centerpartiet vill hellre se en fullstor idrottshall på EIP än vid Brageskolan. Moderaterna säger nej till deras utredningsförslag. "Det här har utretts i tio år".

  • Publicerad 17:29, 19 okt 2021

Det vore så klart fantastiskt med en idrottshall

Till 2027 väntas en ny idrottshall byggas i Enebyberg i Brageskolans område, där Hagaskolan tidigare låg.

Nu ställer dock Centerpartiet frågan på sin spets, med en ny motion om att istället utreda en fullstor idrottshall på Enebybergs IP. Gruppledare Siv Sahlström om varför de lägger motionen.

Bättre alternativ

– Danderydscentern kan aldrig acceptera att lägga en fullstor sporthall mitt i ett småskaligt villaområde. En fullstor sporthall hör hemma på en idrottsanläggning. Enebyberg har en jättefin sådan, säger Siv Sahlström (C).

Enligt Centerpartiet är området inte lämpligt för en idrottshall både för skolan och föreningslivet, då det skulle innebära bland annat trafikproblem vid Brageskolan.

(M) säger nej

Kommunstyrelsens ordförande, Hanna Bocander (M), säger att det inte är aktuellt med en utredning.

– Det här har utretts i tio år, och så mycket det går. Det är ett populistiskt förslag och ett sätt att förhala. Jag hade mycket hellre sett att Centerpartiet ställer sig bakom vårt förslag, säger hon.

En idrottshall på Enebybergs IP skulle bli för dyr, enligt henne.

– Centerpartiets förslag är inte effektivt utnyttjande av Danderydsbornas pengar.

Förening om nya förslaget

Tidigare i september kunde Mitt i rapportera att Enebybergs IP ska rustas upp, och få nya omklädningsrum.

I samband med det berättade föreningen att en fullstor idrottshall på EIP ligger på önskelistan. Catherine Sahlgren, ordförande i EIF huvudförening, berättar varför det är viktigt med en idrottshall i Enebyberg.

– Många måste åka utanför vårt kommunområde idag för att kunna träna. Att bara kunna gå till träningen, istället för att åka långt med bil, skulle göra mycket för många, bland annat innebandyn.

Hon tycker att förslaget är bra. Men påpekar att det är upp till kommunen var idrottshallen ska ligga.

– Det vore så klart fantastiskt med en idrottshall här på Enebybergs IP. Men det viktigaste är att vi har en i Enebyberg, säger Catherine Sahlgren.