C: Kvartstrafik kräver kreativa lösningar

Kvartstrafik till Bro finns inte med i landstingets planer på minst tio år. Men landstingsrådet Gustav Hemming (C) hoppas att kommunen, landstinget och trafikverket kan diskutera alternativa vägar framåt.

  • Publicerad 11:15, 15 dec 2017

– Upplands-Bro har ett starkt case, det är inte många som bygger så mycket i förhållande till sin storlek. Men utmaningen för landstinget är att behoven är stora på många ställen. Vi har en investeringsbudget på 110 miljarder de närmaste tio åren, det är svårt att få plats med mer, säger Gustav Hemming (C) som är regionplanelandstingsråd.

I slutet av förra veckan blev han inbjuden till Bro av partikollegan Lisa Edwards, gruppledare för Centerpartiet i Upplands-Bro. Han träffade också kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) och vice ordförande Jan Stefansson (KD).

Gustav Hemming hoppas på en fortsatt dialog i frågan och att det kan öppna upp för andra sätt att bekosta utbyggnaden av kollektivtrafiken till Bro.

– Man kan alltid sätta sig vid ett mötesbord och diskutera vad det är för åtgärder som krävs för att fler tåg ska stanna i Bro och hur vi ska säkra de investeringar som kan behövas för det, säger Gustav Hemming.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23