I början av mars fick Tomas Jämtbäck i Bagarmossen en något annorlunda idé. Han ska under nio månaders tid försöka att byta till sig en bra 40-årspresent till sig själv. Inspirationen kommer från sociala medier där han sett ett klipp där någon någon lyckats byta till sig ett hus från ett gem.

– Jag har inte sett något liknande i Sverige så jag vill se om det funkar här med, säger han.

Följ byteshandeln på Insta

För att få igång sitt bytesprojekt så har han startat upp ett Instagramkonto där han kontinuerligt uppdaterar om det aktuella bytet. Det snabbt växande kontot har i skrivande stund drygt 550 följare.

Allt började med ett klistermärke från Systembolagets Spola kröken kampanj från 70- och 80- talet som Tomas värderade till cirka 50 kronor. Bara på några veckor har han redan genomfört fem byten och har i dagsläget en designerlampa och en ABBA-scarf som han tror är värda cirka 1 500 kronor totalt. Det första bytet som genomfördes var mot en Deadpool-bok som sedan blev en cd-skiva med Iron Maiden.

– Hittills har jag inte bytt med någon jag känner, det är kul att folk har sett mitt projekt och vill supporta mig på denna resa, säger Tomas Jämtbäck.

Vill ha karokemiddag

Att byta till sig ett hus är dock inget Tomas Jämtbäck tror han kommer att lyckas med under denna period. Han sätter ändå målet högt och hoppas på att kunna bjuda några vänner på middag och karaoke på någon trevlig restaurang när han fyller år.