Fullt. Årsta Golf har legat på Årstafältet sedan 1986. Foto: Årsta Golf

Bygget på Årstafältet närmar sig golfen

Snart börjar grävskoporna komma in på Årsta golfs område. I en plan som är ute på granskning nu tas cirka 30 meter av deras driving range.

  • Publicerad 16:27, 22 sep 2020

Nu börjar byggplanerna på Årstafältet närma sig träningsanläggningen Årsta golf. Det är detaljplanen för etapp 3, i västra delen av fältet, som spiller över på golfens område. Här ingår 450 bostäder, ny F-9-skola och ny idrottshall.

Gustav Bäck, som driver Årsta golf ihop med sin bror Daniel, säger att det rör sig om 25-30 meter som måste tas av deras område.

Årsta Golf blir kvar till minst 2025

– Det är en bit av hörnet på vårt utslagsområde som ryker men det är så pass lite att det inte påverkar verksamheten. Vi kommer att kunna fortsätta som vanligt ett tag till, säger han.

Och bygget ska inte starta förrän tidigast år 2022, tillägger han.

Vill ligga kvar på fältet

Tidningen har berättat tidigare att golfen kämpar för att få vara kvar på Årstafältet när den nya stadsdelen byggs. Men beslut i ärendet har dragit ut på tiden.

– Vi och tjänstemännen har lite olika uppfattning om vad de har fått för uppdrag från politikerna. Därför kommer vi boka ett nytt möte med politikerna för att få det här klargjort. Det finns en politisk vilja i Stadshuset att Årsta golf ska bli en del av nya Årstafältet, och enligt oss har tjänstemännen fått i uppdrag att bereda plats för golfen, säger Gustav Bäck.

Beskedet: Årsta golf blir kvar

Olika politisk majoritet i Stadshuset har gjort att Årsta golf har fått olika besked genom åren. Den röd-gröna majoriteten säger bestämt nej till att behålla golfen på fältet medan den borgerliga majoriteten säger ja. På Årsta golfs hemsida finns tre alternativ till lösningar på hur golfanläggningen skulle kunna få plats i den nya stadsdelen.

Årsta golf har funnits på Årstafältet sedan 1986. Det är en öppen träningsplats för golfare med driving range, korthålsbana och ett område där man kan öva närspel. De har 140 000 besök per år och samarbetar med Östbergaskolan.

Nya skolor och förskolor ute på samråd

Planförslaget...

...är ute på granskning till den 29 september.

I projektet ingår 450 bostäder, ny F-9-skola och ny idrottshall.

Detaljplanen väntas antas i början av 2021.

Visa merVisa mindre