Räddningstjänsten var snabbt på plats vid branden i Bredäng. Foto: Åsa Sommatström

Bygget i Bredäng i gång efter eldsvådan

I dag är byggarbetarna på plats igen vid Bredängs allé. Torsdagens brand skadade inte bygget mer än ytligt.

  • Publicerad 11:31, 11 jun 2018

Branden såg mer dramatisk ut än den var. Cellplasten som fattat eld (närmare bestämt det fuktisolerande materialet pordrän) gav ifrån sig stora, tjocka rökmoln i Bredäng i torsdags förmiddag.

– Själva branden var bara 20 kvadratmeter stor. Redan i torsdags stod det klart att konstruktionen inte tagit skada, men vi höll stängt bygget även i fredags för att säkerställa att alla våra rutiner fungerat, säger Johan Malk, vd för Reomti bygg AB, som har totalentreprenad på bygget.

Branden släcktes efter någon timme. Orsaken är inte klarlagd, men en polisanmälan har gjorts.

– Det kan ha varit en svetsloppa som startade branden, eftersom vi höll på med montagejobb. Men vi vet inte än, säger Johan Malk.

Några tecken på sabotage finns inte.

Huset ska bli åtta våningar högt (sex våningar mot Bredängs allé och åtta våningar mot parken) och rymma 78 hyresrätter. Det ska vara inflyttningsklart vid årsskiftet 2018/2019.

Byggherre är Byggvesta AB.

– Från vår sida är vi otroligt glada över att räddningstjänsten var på plats så snabbt, och att entreprenörens nödlägesberedskap fungerade så bra, säger  Ehsan Rashidi, Byggvestas projektledare för bygget vid Bredängs allé.