Arbetet med infrastrukturen har börjat i området där nya vård- och korttidsboendet ska ligga. Foto: Sandra Samppala

Bygget av äldreboendet planeras starta i mitten av året

Förra året blev över 200 nya hem klara i den nya stadsdelen Norra Tyresö centrum. Nu förbereds det för nästa fas där det nya äldreboendet ska byggas.

  • Publicerad 05:05, 13 maj 2020

I den så kallade etapp 2 ska Tyresös nya äldreboende byggas intill Bollmora vårdcentral, som Mitt i Tyresö tidigare har skrivit om.

Byggstart för vård- och korttidsboendet planeras till mitten av året, enligt kommunens hemsida. 2020 tros äldreboendet vara klart.

Men arbetet i området har redan startat. I april började kommunen med infrastrukturen. Kommunen ansvarar för att lägga ner ledningar för el, vatten och avlopp och bygga gatorna i området – ett arbete som kommer att fortsätta under hela året.

”I denna etapp kommer man att bygga vidare på Simgatan samt påbörja utbyggnaden av Tidvattengatan, en helt ny gata”, skriver kommunen.

Avspärrningar kommer att vara kvar under de kommande åren och gång- och cykeltrafiken kommer att ledas om.

Kommunen arbetar med infrastrukturen. Fotot taget från Bollmoravägen. Foto: Sandra Samppala

Det ska också bli bostäder i området, väster om vårdcentralen, men det dröjer. Detaljplanen är inte klubbad än. Tanken är att bygga lokaler i bottenvåningen och en förskola.

Hela den nya stadsdelen som kallas Norra Tyresö centrum ska rymma närmare 1000 bostäder när den är klar. I år kommer inte några nya bostäder att byggas i den nya stadsdelen.

Förra året stod dock hundratals nya hem klara i första utbyggnaden.

Några av husen som är färdigbyggda i Norra Tyresö centrum. Foto: Sandra Samppala

En ny innergård i den nya stadsdelen. Foto: Sandra Samppala