Skiss. Så här är det tänkt att Sergelsgatan ska se ut när det är ombyggt. Foto: Vasakronan

Bygge i City stoppat efter coronautbrott

Efter ett coronautbrott med ett 30-tal smittade beslutade Vasakronan att stoppa byggena på Sergelgatan.

  • Publicerad 06:00, 23 mar 2021

Vasakronan äger fyra av fem Hötorgsskrapor och håller på med en omdaning av Sergelgatan. Bland annat ska Bockholmen öppna restaurang i hörnet mot Hötorget. Det ska också bli två nya entrétorg till Hötorgshusen, med bland annat kaféer. Planen är att allt ska vara klart 2023.

Nu ska Hötorgsgången glasas in

Men under veckan som gick insjuknade ett 30-tal som arbetar med projektet i covid-19, vilket fick Vasakronan att pausa bygget. Till en början fram till 5 april.

– Beslutet togs omgående. Alla är medvetna att vi måste göra allt för att stoppa smittspridningen och vi hade faktiskt Arbetsmiljöverket här bara dagen innan vi fick kännedom om utbrottet och de hade inga anmärkningar förutom att vi skulle sätta upp några fler informationsaffischer om corona, säger Rebecca Thorell, kommunnikationschef på Vasakronan.

Kommer stoppet att påverka tidsplanen?

– Alla stopp påverkar ju både ekonomiskt och tidsmässigt. Samtidigt är det alltid så att vissa saker tar längre kortare tid än tänkt medan andra tar lite kortare tid. Hur som helst måste vi stoppa smittan, det är prioritet. Punkt slut, säger Rebecca Thorell.