Husen i Bro som blivit föremål för den stämningsansökan som nu inkommit till Attunda tingsrätt. Arkivbild. Foto: Leon Hansén

Byggbolaget om 151-miljonersstämning från Upplands-Brohus

Mitt i har tidigare berättat om att Upplands-Brohus stämmer Serneke på drygt 151 miljoner kronor. Nu slår byggbolaget tillbaka mot anklagelserna gällande projektet på Bagar- och Målarvägen i Bro.

  • Publicerad 10:27, 13 aug 2020

Bakgrunden till detta är bygget av totalt 178 hyresrätter i Bro, där Serneke fick i uppdrag att bygga totalt nio hus på Bagarvägen och Målarvägen. Enligt Upplands-Brohus har Serneke bytt ut flera material och produkter i husen till billigare varianter, däribland toaletter och klinkers.

Detta har hänt

Stämningen som Upplands-Brohus lämnat in till Attunda tingsrätt uppgår till 141 miljoner kronor för den försening som uppstått samt 10 miljoner för brister i de nio husen. Inflyttningen var planerad till maj 2018, men först i april 2019 flyttade de första hyresgästerna in.

Upplands-Brohus stämmer byggbolaget Serneke på 151 miljoner

Nu rapporterar tidningen Branschaktuellt att Serneke slår tillbaka mot Upplands-Brohus anklagelser.

”Väldigt bra hus med fina lägenheter”

Kommunikationschefen Johan Live menar att den bild som framkommit i medierna under sommaren varit ensidig och främst skildrat Upplands-Brohus syn på saken.

– Vi har utfört arbetena enligt gällande normer och dessutom levererat väldigt bra hus med fina lägenheter, säger Johan Live till Branschaktuellt och fortsätter:

– Det finns ett antal olyckliga omständigheter i hur denna sak utvecklat sig: Dels att vi trots lång dialog inte lyckats lösa detta på ett pragmatiskt och förnuftigt sätt, vilket varit vår strävan. Upplands-Brohus väljer istället konfrontation i rätten och anklagelser i media. Detta har inte gynnat vare sig hyresgäster eller någon av oss övriga parter.