Byggandet av 108 nya bostäder har påbörjats

2020 planeras de tre bostadshusen i Mörby centrum stå klara för inflyttning. I dag var det byggstart.

  • Publicerad 17:00, 4 okt 2018

På torsdagsmorgonen var det byggstart för bostadsprojektet Condor på Golfbanevägen i Mörby centrum.

På plats var kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M), byggnadsnämndens ordförande Isabella Hökmark (M) och entreprenören JM:s vd och koncernchef Johan Skoglund.

Vanligen brukar ett första spadtag tas vid tillfällen som dessa, men inte den här gången. I stället trycktes handtaget till en tändapparat ned.

– Men det var inget som sprängdes, försäkrar Olle Reichenberg.

108 bostadsrätter ska byggas

2020 planeras de tre bostadshusen på åtta till tio våningar och som rymmer 108 bostadsrätter stå klara för inflyttning. Lägenheternas storlek ligger på ett till fyra rum – 31 till 122 kvadratmeter. Priserna är mellan 1,9 miljoner till 9,4 miljoner kronor.

Skissbild över en av lägenheterna i Condor-projektet. Bild: Carbonwhite för JM

– Det är ett fantastiskt läge centralt i kommunen, jättenära handel och kommunikation. Så det är naturligtvis attraktivt. Enligt JM är många av de som förhandstecknat sig Danderydsbor. Det är kul att Dandberysbor uppskattar bostäderna och vill flytta dit, säger Olle Reichenberg.

De dyraste lägenheterna huserar högst upp i husen, är fyra per etapp till antalet och är enligt byggherren JM premium-märkta, vilket innebär en mer exklusiv design än övriga.

Vad innebär 108 nya bostäder i Danderyd?

– Det ger möjlighet för äldre personer som bor kvar i större villor att flytta till något mindre och modernt boende centralt, säger Olle Reichenberg och fortsätter:

–  Jag tror också det kan bidra till att ombyggnaden av hela centrum kan göra det till en trevligare plats. Nu kommer fler vistas i området, det kommer öka tryggheten och göra hela miljön trevligare.

Han tror även att de nya bostäderna kommer att skapa en flyttkedja i kommunen.

– Även om de som förhandstecknat sig redan är Danderydsbor så fylls det någonstans i flyttkedjan på med nya skattebetalare. Att skapa flyttkedjor på det här sättet tror jag är väldigt bra.