Det var vid 17-tiden den 20 juli som en kvinna blev attackerad av en man utanför ett soprum i Sundbyberg, enligt polisen. Kvinnan lyckades ta sig loss och larmade polisen.

– En polisiär insats inleds där vi började samla in målsägande och vittnen, säger Matti Dordlofva, operativ samordnare hos lokalpolisen i Solna.

Då överfallet skedde på eftermiddagen fanns det en del folk på plats som blev vittnen till händelsen.

– Det togs bilder på mannen som senare användes i utredningen. Där har vittnena hjälpt oss otroligt mycket.

Några timmar efter våldtäktsförsöket i Sundbyberg skedde en våldtäkt på Kungsholmen. En kvinna blev överfallen och våldtagen av en man med samma signalement som mannen i Sundbyberg, enligt polisen.

Snatteri

I arbetet med att gripa mannen gick polisen runt i Sundbyberg och visade upp en bild på gärningsmannen som vittnen hade tagit.

Två dagar efter överfallen, den 22 juli, omhändertogs en man för snatteri av väktare i en butik i Sundbyberg. Personal tyckte att han liknade gärningsmannen från bilderna som polisen hade visat upp och ringde 112.

– Personer på plats var övertygade om att det var samma person. Vi åkte dit för att kontrollera personen och misstanken att det var samma stärktes.

Mannen greps i butiken för de båda överfallen som skett i Sundbyberg och på Kungsholmen.

– När vi hörde om våldtäkten i city som skett på liknande sätt som den i Sundbyberg så började vi direkt se om det fanns ett samband mellan de två händelserna. Därför blev mannen misstänkt för de båda överfallen.

Mannen är nu häktad för våldtäkt och försök till våldtäkt.