Avkapad kabel. Flera butiker inne i Täby centrum är utan internet, mitt under julstressen. Foto: Lydia Farran-Lee

Butiker och boende utan internet i Täby

Sedan igår har fler än tusen Täbybor, varav flera butiker inne i Täby centrum, saknat internet. Enligt Telia beror avbrottet på ett bygge i närheten.

  • Publicerad 16:28, 17 dec 2021

Jag förstår ju att det är problem för butikerna

Sedan igår eftermiddag, den 16 december, har flera personer i Täby saknat internet. Enligt Telia rör det sig om runt 300 kunder i kommunen, av dessa är 30 butiker inne i Täby centrum drabbade. För Telenor är det nästan etttusen kunder som drabbats.

– Butikerna har problem med sina kortbetalningar, tack och lov har de flesta löst det med swish eller kontantbetalningar, säger Max Hellström, pressansvarig på Telia.

Telenor uppger att de har problem med deras bredbandstjänst i Ensta, Vallentuna och Täby och nästan tusen boende är drabbade.

Vilket gör att internet, TV via bredband och Hemtelefoni via bredbandet kanske inte fungerar som det ska.

Enligt företagen beror felet på ett byggarbete i närheten av Täby centrum.

– Det byggs en del i området och där har man kapat internetkablarna i marken och det är extremt beklagligt eftersom det påverkar våra kunder.

Kan vara löst ikväll

Just nu arbetar experter på platsen för att fixa felet. Men det kan dröja till klockan 20.00 ikväll, den 17 december. innan allt är löst.

– Jag kan inte lova exakt när felet löst, förhoppningsvis tidigare än 20, säger Max Hellström.

Han säger att han förstår om folk är irriterade. Det finns inte mycket att göra utan att vänta på att kablarna blir fixade, menar han.

– Jag förstår ju att det är problem för butikerna och att det försvårar deras affärer. Men sedan är det inte vi som orsakat felet, men det är fortfarande våra kunder som drabbas. Vill man så får man höra av sig till oss om man vill driva frågan vidare, säger han.

Är du drabbad? Hör av dig till Mitt i Täby och berätta.