Sedan 1997 har Övre Kungsholmens företagarförening funnits och försökt föra sina medlemmars talan i olika frågor. Men sista februari läggs den ned, något man flaggade för kunde hände redan innan jul. Orsaken är att antalet medlemmar sjunkit kraftigt, från 120 som toppnotering till dagens cirka 40.

https://www.mitti.se/nyheter/lokala-handlarnas-julnodrop-kop-hos-oss/reptkq!7258Fe7ryMF9o7NY@RNtFg/

– Flera butiker har gått i konkurs och många andra orkar inte med ytterligare avgifter, de måste betala en viss avgift till oss. De flesta butiker har permitterat folk och de stödavgifter som regeringen gått ut med har inte aktiverats än. Det är en bedrövlig situation, säger verksamhetsansvarige Leif Nilsson.

https://www.mitti.se/nyheter/tomma-lokaler-oroar-pa-kungsholmen/reptbs!UvsqG4Ui7S02riAMETwLA/

När företagarföreningen försvinner tappar verksamheterna även en röst som kan föra talan gentemot staden eller stadsdelen, en hjälp att söka stöd eller jobba brottsförebyggande enligt honom.

Han har varit med sedan starten – och är orolig för områdets framtid. Bland de senaste förändringarna i kvarteren finns bland annat Dressman som stängde i höstas och nu är exempelvis skobutiken Shoeline på väg att klappa ihop efter 17 år, meddelar de på sociala medier och utförsäljning pågår i butiken.

– Det är flera som kommer lägga ner under första halvåret tror jag. Det kommer bli ganska tomt häruppe, säger Leif Nilsson.