Busshållplatser flyttas och dras in

Under ett års tid flyttas flera busshållplatser i Sjödalen till följd av bostadsbyggandet i Storängen. Något som ställer till besvär för Ewa Gustafsson, som bor på ett seniorboende.

  • Publicerad 09:30, 8 jul 2016

Sedan mitten av juni och ett år framåt får linje 709 och 744 ändrad körväg på grund av de nya bostäderna som byggs i Sjödalen. Det innebär att fyra hållplatser; Förrådsvägen, Centralvägen, Glimmervägen och Ängsnäsvägen flyttas eller dras in.

För Ewa Gustafsson betyder det att hon blir tvungen att gå med sin rullator runt 400 meter till närmaste busshållplats. Men det är besvärligt inte bara för henne, säger hon.

– Det här berör hela mitt seniorboende, där medelåldern är 80 år. Centralvägen som vi tvingas gå nu för att komma till bussen är gropig och eländig. Och vi måste åka in till Huddinge centrum för att handla.

Hon ställer sig även frågande till varför busslinjerna flyttats redan nu, när bygget på Centralvägen inte tycks ha kommit igång än. Ronnie Johansson, presskontakt på SL, säger att de lagt om körvägen redan nu eftersom vägarna kommer att stängas av vilken dag som helst.

– Vi har helt lagt om körvägen så att både vi och resenärerna vet vad som gäller. Sedan är det självklart beklagligt att förändringen påverkar vissa personer. Men går det inte att köra så går det inte att köra.

LÄS MER: Första kvarteret i Storängen tar form

Fakta

Så flyttas busshållplatserna

Förrådsvägen flyttas till kvarteret vid Storängshallen.

Centralvägen flyttas till korsningen Dalhemsvägen/Centralvägen.

Glimmervägen i riktning mot Huddinge flyttas till hållplatsen utmed Storängsleden med samma namn.

Ängsnäsvägen dras in och resenärer hänvisas till tillfälliga hållplatser på Förrådsvägen och Centralvägen.

Björkholmsvägen uppstår som ny busshållplats.

Källa: Keolis
Visa merVisa mindre