Åtalas. Busschauffören till dubbeldäckaren åtalas efter olyckan som skedde tidigare i mars. Foto: Mikael Andersson/Läsarbild Gita Berggren (kollage)

Busschaufför åtalas efter bussolyckan i Danderyd

Busschauffören till dubbeldäckaren som demolerades efter olyckan vid viadukten på Mörbygårdsvägen åtalas för grov vårdslöshet i trafiken.

  • Publicerad 14:17, 8 okt 2020

Det var tidigare i mars som dubbeldäckaren nästan demolerades efter att ha krockat med bron vid viadukten på Mörbygårdsvägen. Ingen skadades allvarligt i olyckan.

Nu åtalas busschauffören för grov vårdslöshet i trafiken, vid Attunda tingsrätt. Enligt åklagaren ska chauffören inte kört enligt reglerna.

Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt. I stämningsansökan står det att han ska ha ”framfört dubbeldäckare med passagerare i relativt hög hastighet under en bro utan att iaktta den begränsade fordonshöjden”.

Mannen medger förloppet men nekar till brott.

Ingen person skadad

Olyckan inträffade på morgonen den 1 mars, en söndag. Dubbeldäckaren var då insatt som ersättningsbuss för tunnelbanetrafiken.

Räddningstjänst och polis kallades till platsen, där bussens hela andra våning hade kapats av bron. I bussen ska en passagerare befunnit sig, men på den nedre våningen.

Bussen kunde fraktas bort från platsen under morgonen.

Kommunen meddelade efter olyckan att bron skulle inspekteras för eventuella skador. Danderyds kommun står som målsägande i fallet mot chauffören.

Dubbeldäckare demolerad efter att ha kört in i viadukt