23 personer skadades när de två bussarna krockade på Lomvägen. En av de två bussförarna vårdas fortfarande på sjukhus. Foto: Christian Lärk

Bussarna var nybesiktade – en vecka innan olyckan

De två bussarna som frontalkolliderade i Sjöberg i fredags var nybesiktade – utan några konstaterade fel. Nu väntar Arriva på att få tillbaka fordonen som är tagna i beslag av polisen för att kunna fortsätta med den egna utredningen.

  • Publicerad 16:00, 2 dec 2019

Den 29 november frontalkrockade två SL-bussar på Lomvägen i Sjöberg. Enligt de första rapporterna efter olyckan skadades 23 personer, och tre av dem fick föras till sjukhus med ambulans.

En person – en busschaufför – vårdades på måndagen fortfarande på sjukhus.

– Föraren är skadad och ligger kvar på sjukhuset men skadorna är inte livshotande, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

Bussarna var nybesiktade

De två bussarna som var inblandade hade blivit besiktade så sent som en vecka innan olyckan. Enligt Arriva fanns det inga tecken på att det var något fel på fordonen. Just nu är de tagna av beslag av polisen, vilket är rutin under en pågående polisutredning.

Vi hade väldigt mycket folk på plats därute i fredags

Christer Ekelund

När Arriva får tillbaka bussarna kommer bolaget att fortsätta den interna säkerhetsutredning som är standard vid allvarliga olyckor.

– Vi kommer att analysera fakta i form av digital data och protokoll, titta på färdskrivare och prata med alla inblandade. Vi hade väldigt mycket folk på plats därute i fredags, säger Christer Ekelund.

Vad vill ni att utredningen ska ge svar på?

– Det viktigaste är: Finns det något vi hade kunnat göra för att förhindra olyckan? säger Christer Ekelund.

Under lördagen, dagen efter olyckan, gick Arriva ut med information till alla förare om olyckan och den aktuella sträckan i Sjöberg.

– Nu är alla förare extra uppmärksamma på den här avsmalnande delen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32

Extra tjurig? Nu är oxveckorna här!

Nyheter Tre OXiga tips på hur du klarar dig Nu är oxveckorna här. Men håll ut, perioden är kortare än vanligt.måndag 18/1 10:50