En SL-buss fastnade i korsningen Pustegränd/Bastugatan i närheten av Slussen. Foto: Läsarbild Richard Butler

Buss fastnade på smågatorna vid Slussen: ”En dramatisk gata”

SL-chauffören hade en jobbig dag på jobbet under torsdagen. Bussen fastnade på smågatorna vid Slussen och blev stående ett bra tag. – Det är morgonens snackis här på kontoret, säger Richard Butler.

  • Publicerad 10:00, 17 jan 2020

Föreställ dig en sådan dag när allt går fel på jobbet. Troligtvis var det just en sådan dag som en av SL:s busschaufförer hade under torsdagen.

På kvällskvisten fastnade chauffören i korsningen Pustegränd/Bastugatan i närheten av Slussen.

– Jag kom och tänka på busschauffören som tröttnade och tog med sig passagerarna på tur ut i Europa i Tage Danielssons bok Sagor för barn över 18 år när jag fick syn på bussen. Men jag tror inte att den här chauffören hade samma tanke, säger Richard Butler som jobbar på arkitektkontoret som ligger på Pustergränd.

Bussen kom varken framåt eller bakåt. På fredagsmorgonen kunde SL inte svara på hur bussen hamnat så fel. Foto: Richard Butler

”Morgonens snackis”

Richard Butler hade precis jobbat klar för dagen när han fick syn på bussen som trasslat in sig på smågatorna ovanför Slussen. Hur bussen hamnade där är oklart men Richard gissar att chauffören körde fel bland omdirigeringspilarna runt Slussen. Den blev stående ett bra tag.

– Det är morgonens snackis här på kontoret. Men det är olyckligt såklart. Jag tycker synd om chauffören, säger Richard Butler.

Långa SL-bussar får inte backa utan assistans – därför blev bussen stående ett bra tag. Foto: Richard Butler.

En dramatisk gata

Backen vid Brännkyrkagatan och Pustegränd är Stockholms brantaste och det händer ofta spännande saker i den berättar Richard Butler.

– Speciellt när det är halt. Bilar halkar kors och tvärs och containrar rullar förbi. Det är en högst dramatisk gata, säger han.

Det här var dock första gången en buss fastande på gatan.