Jury. Täbybon Lilly Forssmed är uttagen till Stockholm Filmfestival Juniors jury. Foto: Privat

"Budskapet är viktigt i film"

Snart har Stockholm filmfestival junior premiär. Många ungdomar har sökt in för att vara en del av juryn, totalt 250 stycken, och en av dessa är Lilly Forssmed från Täby.

  • Publicerad 11:43, 8 apr 2021

Hur kom det sig att du sökte det här jobbet?

– Det var en ren händelse där jag såg att man sökte jurymedlemmar. Så jag sökte och blev antagen!

Hur känns det här?

– Jättekul. Jag sökte förra året, men då blev det inställt. Det känns spännande och kul med något nytt. Jag gillar verkligen film så det passar mig.

Vad tycker du en bra film ska ha?

– Något jag reagerar på är hur väl regissören använder musiken i filmen. Det kan göra väldigt mycket för en scen. Sen är det viktigt med budskapet för mig, jag uppskattar om det finns något viktigt bakom allt som händer på duken.

– Ett exempel är filmen Wonder som har fint budskap kring mobbing och utsatthet.

Vad ser du fram emot att titta på för filmer under festivalen?

– Att titta på annorlunda filmer. Det blir ett tillfälle att titta på filmer som kommer från andra delar av världen än vad jag är van vid. Filmer som jag inte brukar kolla på och från andra kulturer.

Har du några tips på en bra film?

– Jag såg nyligen "Little women", som heter "Unga kvinnor" på svenska, efter att jag läste boken. Den var verkligen bra och passa bra för många. Den rekommenderar jag!

Mer info

Om Lilly Forssmed: Bor i Enebyberg/Roslags Näsby är 15 år och går på Näsbydalsskolan, Täbys musikklasser.

Filmfestivalen hålls 19-24 april och kommer delvis att vara digital. Mer info finns på https://www.stockholmfilmfestival.se/sv/junior