KSO. Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Fredrik Gustafsson

Budgetbeslut först efter valet

Beslutet om kommunfullmäktiges årsplan med budget 2023 skjuts fram – till efter valet. Den svenska och den globala ekonomin är för osäker – med anledning av kriget i Ukraina.

  • Publicerad 19:44, 28 maj 2022

Den 16 maj var det tänkt att det politiska styret skulle presentera­ sitt budgetförslag för 2023, på en pressträff.

En träff där Peter Book, finanskommunalråd­ (M), Ulrika­ Ornbrant, kommunal­råd (C), Bo Reinholdsson, gruppledare (KD), Jenny Gavelin, gruppledare (L) och Kenneth Hällbom, grupp­ledare (MP) skulle delta.

Men bara några dagar innan presentationen skulle ägt rum, ställdes den in.

Flyttas fram

Nu föreslår kommunledningsförvaltningen att beslutet om kommunfullmäktiges årsplan med budget 2023 och plan för 2024–2025, investeringsbudget, skattesats samt taxor och avgifter för 2023 flyttas fram – till efter valet.

Det nya datumet föreslås
i stället att bli den 22 november, 2022.

Osäkert underlag

Enligt ett pressmeddelande säger de sig föreslå ändringen eftersom de bedömer att osäkerheten i underlaget är för högt.

– Vi föreslår en ändring av beslutsdatumet i och med den osäkra situationen i den svenska och globala ekonomin med anledning av kriget i Ukraina, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

Med siktet på att styra

Nyheter Jesper Englundh står överst på Socialdemokraternas valsedlar i Enköping. – Jag tycker att vi har ett bra debattklimat i Enköpingspolitiken, säger han.lördag 13/8 8:09

Gator kartläggs – av Enköpingsborna

Nyheter Samla frukt i App. Enköpings vägnät ska inventeras med hjälp av mobilspel 110 kilometer gång- och cykel­vägar i Enköping har kartlagts – av Enköpingsborna – med hjälp av ett mobil­spel. Nu står kommunens gator på tur.fredag 12/8 13:56