Fredrik Olsson (MP), ordförande i tekniska nämnden i Botkyrka kommun. Foto: Foto: Johannes Liljeson

Brottsanklagade MP-politikern tar time-out

Kommunalrådet Fredrik Olsson (MP) har valt att ta en paus medan han utreds av polisen för förfalskning av namnteckningar. Partiet, som har sagt att de har fortsatt förtroende för Olsson, letar nu efter en vikarie.

  • Publicerad 11:25, 30 okt 2017

BotkyrkaDirekt har tidigare berättat att Fredrik Olsson (MP), kommunalråd i Botkyrka kommun, utreds av polisen efter att ha förfalskat fyra namnteckningar på partiets årsmötesprotokoll. Nu har Olsson valt att ta en time-out från politiken.

"Tycker inte han kan representera MP längre"

– Jag är sjukskriven och är tillsvidare inte i form för att utföra det arbete som föreningen förtjänar. Jag känner också ett behov av en time-out från politiken för att låta polisen göra klart sitt arbete säger Fredrik Olsson i ett pressmeddelande.

Nu letar partiet efter en vikarie som kommer att utses i slutet av november. Under tiden leds partiets politiska arbete av gruppledaren Deniz Bulduk.

– Vi har accepterat Fredrik Olssons önskemål om en time-out och initierar nu en skyndsam process för att välja ett vikarierande kommunalråd. Vårt ansvar är mot våra väljare och vi ska fortsätta leverera grön politik i Botkyrka kommun, säger Christina Karlsson, ordförande för Miljöpartiet i Botkyrka.

MP-topp i Botkyrka erkänner – förfalskade namnteckningar

Fredrik Olsson är en av partiets viktigaste pjäser i Botkyrka. Han är både ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i tekniska nämnden.

Trots brottsmisstankarna har partiets lokala ledning fortsatt förtroende för Olsson. Christina Karlsson har sagt att han har agerat "felaktigt och klumpigt" men att det inte påverkar hans position.