Lämnar. Fredrik Olsson (MP), tidigare ordförande i tekniska nämnden i Botkyrka kommun, lämnar sina politiska uppdrag i kommunen. Foto: Foto: Johannes Liljeson

Brottsanklagad MP-topp avgår

I höstas tog den brottsanklagade MP-politikern Fredrik Olsson time-out efter att han erkänt att han förfalskat namnteckningar i ett utdrag i partiets årsmötesprotokoll. Nu lämnar han sina politiska uppdrag i kommunen.

  • Publicerad 13:44, 27 feb 2018

På Botkyrkas kommunfullmäktige i torsdags avsade sig Fredrik Olsson (MP) samtliga politiska uppdrag i kommunen.

MP-topp i Botkyrka erkänner – förfalskade namnteckningar

Det var i oktober som Dagens Nyheter avslöjade att MP-politikern förfalskat namnteckningar i ett utdrag ur årsmötesprotokollet och att han polisanmälts av partikollegan Elisabeth Nobuoka. En polisutredning inleddes också.

Kort därpå meddelade Fredrik Olsson att han tog time-out från ordförandeposten i tekniska nämnden.

– Jag är sjukskriven och är tillsvidare inte i form för att utföra det arbete som föreningen förtjänar. Jag känner också ett behov av en time-out från politiken för att låta polisen göra klart sitt arbete sa han i ett pressmeddelande.

Brottsanklagade MP-politikern tar time-out

Men i torsdags lämnade han alltså det uppdraget och flera andra politiska uppdrag i Botkyrka formellt. Bland annat har han suttit som suppleant i Botkyrkabyggen och Sydvästra Stockholmsregionens VA-verk.

– Det är bristen på lust som är anledningen. Om det blir mer plikt än lust finns det andra sätt att arbeta för ett samhälle inom ekologins ramar och som överlever dig självt. Det politiska stödet är oförändrat, skriver Fredrik Olsson i ett sms till BotkyrkaDirekt.

Han känner ett fortsatt starkt stöd bland medlemmarna.

– Jag har ett oförändrat starkt stöd hos mina medlemmar. Jag har varit sjukskriven och tjänstledig för att lusten försvann när det inte var politik eller samhällsförändring det handlade om längre. Jag kommer nu att göra andra saker för ett samhälle som överlever sig självt, fortsätter han.

"Tycker inte han kan representera MP längre"

Han har tidigare erkänt att han förfalskat namnteckningarna, men poängterar att de aldrig har använts.

– Jag har aldrig någonsin använt några förfalskade namnteckningar överhuvudtaget till någonting.

Han blir ny ledare för MP i Botkyrka