Brottby SK:s herrar firar dubbeln efter finalseger i Upplandscupen hemma på Össeby IP. Foto: Läsarbild Torbjörn Wiik

Brottbys succé – vann både serien och cupen

Säsongen 2017 blev en enda lång succé för Brottby SK:s herrar. Först vann man division 5 Uppland södra i stor stil med sanslösa 107 gjorda mål på 22 matcher. Och i lördags tog laget hem Upplandscupen efter 5–1 i finalen mot Börje SK hemma på Össeby IP.

  • Publicerad 11:56, 31 okt 2017

Jag visste att vi hade en stark trupp och vi hade ett möte i januari med spelarna och kom fram till att vi skulle vinna serien. Det gjorde vi – men att ta hem cupen också är något jag inte hade räknat med, säger lagets tränare Navid Haque till klubbens hemsida.

Efter att laget säkrat seriesegern och avancemang till division 4 i näst sista omgången i slutet av september, då man vann seriefinalen mot Habo FF, ställdes siktet in på att göra över 100 mål i serien och att gå för seger i cupen. Båda målen uppnåddes alltså.

Långt segertåg

Brottby SK hade vunnit gruppspelet efter fyra raka segrar och triumftåget fortsatte i slutspelet. Efter 2–1 borta mot Hallsta IK och 3–2 borta mot IK Apollon slog Brottby ut Månkarbo IF med 4–2 i semifinalen hemma på Össeby IP.

I finalen i lördags stod Uppsalalaget Börje SK, mittenlag i division 5 i år, för motståndet. Brottby SK inledde ovanligt tempofattigt, men lyckades ändå göra 1–0 genom Joakim Hallberg strax före paus. Luca Franzi satte 2–0 i början av andra halvlek och därefter rann siffrorna iväg till klara 5–1 och Brottby SK kunde fira ”dubbeln”.

Brottby SK firar med skumpa på Össeby IP.

Trerätters middag

Vi samlades på Brollsta och åt trerätters och hade prisutdelningar. Vid midnatt drog vissa vidare på mer festligheter och andra åkte hem, säger Navid Haque.

Förklaringen bakom årets framgångar är att Brottby har lyckats med ett enkelt spel, men med stor intensitet, tror Navid Haque.

Att vi gör dessutom 107 mål på 22 seriematcher är faktiskt sjukt. Men vi ångar på i 90 minuter och drar sällan ner tempot, och så har vi många som kan göra mål i laget.

”I division 4 för att stanna”

Nästa år väntar alltså spel i division 4, och målet är att etablera sig ordentligt direkt.

Jag tror vi kommer vara topp fem i serien. Vi är i division 4 för att stanna, säger Navid Haque till Brottby SK:s hemsida.