Strax efter klockan 16 var branden helt släckt. Foto: Andreas Ekström

Brott utreds efter branden i Salem

Två hus ska vara obeboeliga efter branden på Murarstigen i Salem på torsdagen. Området är avspärrat för teknisk undersökning och polisen utreder allmänfarlig vårdslöshet. – Det är standard vid vid bostadsbränder, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 20:47, 17 maj 2018

Klockan 12.27 larmades räddningstjänsten till en brand i en radhusslinga på Murarstigen i Salem.

Strax efter klockan 16 var branden släckt. Minst två hus ska vara obeboeliga och polisen utreder allmänfarlig vårdslöshet. Det ska betonas att det är standard vid bostadsbränder innan den tekniska undersökningen genomförts. Platsen är nu avspärrad för polisens tekniker.

Tak har rasat in

– Ett radhus är väldigt skadat av vatten och rök. Taket har rasat in. Ett annat är mycket vattenskadat. De två husen går inte att bebos. I ett tredje hus har ett rum fått lättare vattenskador. Vi är inte helt säkra om det är beboeligt än, säger Andreas Linder, operativ chef vid räddningstjänsten.

Var chockade

Alla som befann sig i radhuslängan tog sig ut på egen hand. Några av dem var chockade och en kvinna ska ha undersökts av sjukvårdare på plats, men ingen har behövt föras till sjukhus.

Enligt pressbefälet Markus Erlandsson ska branden börjat på en altan alternativt på en vind, men hur lågorna sedan spridit sig är inte klarlagt.

Vid 19-tiden var polis och väktare på plats.