På kvällen den 2 augusti blev en familj beskjuten i en bil i Upplands-Bro. Två män greps och anhölls sedan under natten av åklagare misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott. Under morgonen den 6 augusti beslutade kammaråklagare Henrik Stiernblad på Norrorts åklagarkammare att begära de båda anhållna häktade för försök till mord, försök till rån och grovt vapenbrott.

– Jag bedömer att det handlar om ett försök till rån men förundersökningen innefattar även misstankar om försök till mord då skott avlossades mot passagerarutrymmet i bilen. Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Tillhör "Bro-nätverket"

Efter att gärningsmännen försökt öppna en av bildörrarna så avlossades skott in i bilen. De två misstänkta ska tillhöra det kriminella "Bro-nätverket". De är födda år 1999 och år 1993, och är även misstänkta för grovt vapenbrott sedan ett flertal skjutvapen påträffats i ett garage som inte ligger långt från brottsplatsen.

De två misstänkta männen begärs häktade på den lägre misstankegraden, skälig misstanke.

– Gärningen är synnerligen allvarlig eftersom den riktar sig mot en vanlig familj med ett litet barn och med gränslöst användande av våld. Det var ren tur att ingen människa blev dödad eller allvarligt skadad, säger Henrik Stiernblad.