Polisiärt. Två män begärs häktade för skottlossning mot en bil i Upplands-Bro. Foto: Wikimedia Commons

Broskyttarna begärs häktade

De två män som greps efter skottlossning i Bro den 2 augusti begärdes häktade den 6 augusti.

  • Publicerad 11:43, 6 aug 2021

På kvällen den 2 augusti blev en familj beskjuten i en bil i Upplands-Bro. Två män greps och anhölls sedan under natten av åklagare misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott. Under morgonen den 6 augusti beslutade kammaråklagare Henrik Stiernblad på Norrorts åklagarkammare att begära de båda anhållna häktade för försök till mord, försök till rån och grovt vapenbrott.

– Jag bedömer att det handlar om ett försök till rån men förundersökningen innefattar även misstankar om försök till mord då skott avlossades mot passagerarutrymmet i bilen. Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Tillhör "Bro-nätverket"

Efter att gärningsmännen försökt öppna en av bildörrarna så avlossades skott in i bilen. De två misstänkta ska tillhöra det kriminella "Bro-nätverket". De är födda år 1999 och år 1993, och är även misstänkta för grovt vapenbrott sedan ett flertal skjutvapen påträffats i ett garage som inte ligger långt från brottsplatsen.

De två misstänkta männen begärs häktade på den lägre misstankegraden, skälig misstanke.

– Gärningen är synnerligen allvarlig eftersom den riktar sig mot en vanlig familj med ett litet barn och med gränslöst användande av våld. Det var ren tur att ingen människa blev dödad eller allvarligt skadad, säger Henrik Stiernblad.

Bro-nätverket

Tidningen Expressen har tidigare pekat ut två män som ledare för det kriminella Bro-nätverket. Dessa är dömda för ett flertal grova brott, bland annat rån och vapenbrott.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01