Alviksplan är ett exempel på en plats där det lätt uppstår trafikproblem, menar Jan Tigerström (M). Foto: Ellinor Prawitz

Brommas M-topp vill hejda bostadsbyggandet i stadsdelen

Man måste hejda sig i bostadsbyggandet och tänka på de som redan bor i Bromma, menar Jan Tigerström (M), vice ordförande i Bromma stadsdelsnämnd. Han vill se en bättre trafikplanering innan man bygger nytt.

  • Publicerad 16:27, 28 sep 2016

"På tio år har befolkningen i Bromma stadsdel ökat med ungefär 10 000 personer. Och jag vill påstå att det märks.

Det är kaos i hela trafiken och bussarna som kompletterar tunnelbanan fastnar i trafikkaoset. Under en överskådlig tid framöver ligger planer på 10 000 lägenheter i Bromma. Det är inte samma sak som 10 000 invånare, det är 20 000 eller 30 000. 

Man måste hejda sig. Den här delen av stan kan inte ta så stor expansion. Bromma bygger mest i Stockholm. Det går ut över sådana värden som folk uppskattar – som miljö och grönplättar. Man måste någon gång ägna en tanke åt de som redan bor här. Hur ska kommunikationerna fungera, hur ska folk ta sig till och från jobbet? Även kranskommunerna måste ta ett ansvar.

Det är att klart vi måste bygga bostäder. Men man måste ha ett långsiktigare och större perspektiv på planeringen. Det måste korrespondera med trafiken. Man kan inte bara bygga och bygga och så får trafiken lösa sig bäst den kan."

Tre andra viktiga frågor

Fler förskoleplatser i närheten av hemmet

Utveckling av idrottsplatser

Fortsatt upprustning av strandpromenader runt mälaren

Visa merVisa mindre