Brommapojkarnas herrar vann Superettan 2017. Så 2018 spelar BP i Allsvenskan. Foto: Pekka Pääkkö

Brommapojkarna byter namn – till BP

Den 20 februari har Brommapojkarna årsmöte. Då kan klubben byta namn – till BP. Svenska Fotbollförbundet har redan sagt ja till en namnändring till IF BP, det skriver klubben på sin hemsida.

  • Publicerad 20:40, 11 dec 2017

I höstas blev det känt att Brommapojkarna funderade på att göra ett namnbyte av jämställdhetsskäl.

”En annan utgångspunkt i namnfrågan är föreningens värdegrund, med bas i breddfotbollen där alla barn och ungdomar ska känna sig välkomna och inkluderade. Vårt föreningsnamn är en viktig symbol som bör reflektera hela vår verksamhet”, skriver Brommapojkarna på sin hemsida.

En motion har kommit in och på årsmötet den 20 februari väntas namnbytet kunna klubbas.

BP i folkmun sen länge

Så här resonerar klubben på sin hemsida: ”I alla tider har Brommapojkarna i folkmun kallats för BP, både internt i föreningen och externt bland övriga fotbollsintressenter. Redan på 1980-talet fanns klisterdekaler på bilarna i Västerort med slogan ”Säg BP…det räcker”. En eventuell namnändring till BP skulle vara det naturliga alternativet, just utifrån att de flesta redan säger, och alltid har sagt, BP. Ur ett historiskt perspektiv kommer namnet även framöver att symbolisera det ursprungliga namnet, d v s IF Brommapojkarna. Styrelsen har inhämtat förhandsbesked från SvFF som bifallit förfrågan om en eventuell namnändring till IF BP.”

En stadgeändring, som ett namnbyte är, kräver omröstning där minst två tredjedelar röstberättigade och närvarande medlemmar röstar för förslaget.