”Brommahjälten” startar fritids för unga vuxna

I lördags utsågs Kaveh Pakjoo till Min lokala hjälte i Bromma för sitt ideella arbete med nyanlända. Men han nöjer sig inte med det. Imorgon, tisdag, startar han en helt ny verksamhet: ett ”fritids” för ungdomar i åldern 16-22.

  • Publicerad 16:08, 1 okt 2018

Det handlar om ett samarbete mellan Kavehs förening, som heter Kavehs fritid, och Bromma folkhögskola.

– Det blir en mötesplats för unga vuxna, en grupp som ofta blir bortglömd. Vi riktar oss till en början främst till nyanlända, berättar Kaveh.

Utbyte för alla

Idén är ganska genialisk. Folkhögskolans elever, som pluggar musik, konst, teater och mycket annat blir schemalagda att varje tisdag mellan tre och fem hjälpa Kavehs fritid att bedriva en mötesplats på skolan. På så sätt får de öva på att lära ut det som de utbildar sig för – det blir en del i deras utbildning.

– Jag tror att det blir otroligt lärorikt för eleverna, och samtidigt blir deras kunskaper värdefulla för besökarna. Alla får utbyte av det, det blir win-win åt båda hållen, säger Kaveh.

På schemat premiärdagen imorgon står hamburgergrillning och brännboll, men det kommer att bli olika teman beroende på vilken av folkhögskolans utbildningar som håller i tyglarna.

”Bromma Ink.”

Platsen är Bromma Folkhögskola på Åkeshovsvägen 29, och verksamheten kommer att hålla igång varje tisdag åtminstone till maj 2019.

Mötesplatsen har fått namnet ”Bromma Ink.”, men någon tatueringsstudio är det inte fråga om.

– Nej, ”Ink” står för inkluderande. Men man kan titta på mina tatueringar om man vill, jag har många, säger Kaveh och skrattar.