Brommaelev hade vapen med sig till skolan

En elev hade med sig, och visade upp ett skjutvapen för skolkamraterna under en rast på Engelska skolan i Bromma under onsdagen. Nu jobbar skolan med krishantering. – Det är chockerande, säger rektor Marcus Segerstedt till SVT.

  • Publicerad 16:58, 3 okt 2018

Polisen omhändertog den minderåriga eleven under onsdagen efter att denna haft med sig ett skjutvapen till skolan och visat upp det under en rast. 

Det var elever som hade fått se vapnet som larmade ledningen på skolan, som direkt ringde polis. Eleven har, enligt polisen, lämnats över till sin vårdnadshavare och under onsdagen har skolan jobbat med krishantering. Både elever och föräldrar har erbjudits stödsamtal.

– Det är väldigt chockerande att få se ett vapen i skolan som ska vara en trygg arbetsmiljö för eleverna, säger Marcus Segerstedt, rektor till SVT.

Skolan stänger in- och utgångar

Som en trygghetsåtgärd kommer Engelska skolan, enligt SVT, att säkra upp med extra personal under torsdagen och också hålla vissa in- och utgångar stängda.

– Jag har full förståelse för att föräldrar är oroliga. Vi har erbjudit stöd för de som vill prata och kommer gå ut med ytterligare information om hur vi går vidare imorgon. Sedan får vi titta på vilka disciplinära åtgärder vi bör vidta som skola för att trygga upp för alla, säger Marcus Segerstedt.