Brommabon Sonja startade insamling i Indien

Brommabon Sonja Dunkars var på semester i Indien när landet drabbades av översvämningskatastrofen. Hon bestämde sig då för att starta en insamling och hjälpa det drabbade på plats.

  • Publicerad 10:10, 23 aug 2018

Brommabon Sonja Dunkars, 54, åkte till Kerela i Indien på semester. Under hennes vistelse drabbades landet av översvämningskatastrofen. Sonja startade då en insamling för att hjälpa de drabbade på plats, skriver SVT.

Hon reser till Indien flera gånger per år och har flera vänner där.

– Folk har behövt lämna sina hem och dödssiffrorna har stigit. Vi hade en extrem storm som gjorde att dörrarna flög upp mitt i natten. Infrastrukturen är också helt förstörd.

Över 800 000 människor har tvingats lämna sina hem och över 350 personer har hittills dött i delstaten Kerela där Sonja befinner sig.

När hon insåg hur stor katastrofen var tog hon kontakt med vänner och bekanta i Sverige. Hon bad dem swisha pengar och tillsammans har de hittills samlat ihop 31 000 kronor.

– Många fina vänner började då swisha pengar och sen blev det vänners vänner som skänkte. Min del i det hela var bara att vara en medmänniska. Fran hjärta till hjärta och hand till hand kan mycket förandras.

Pengarna har använts till att köpa förnödenheter som ris, vatten, kläder, mediciner, bindor, blöjor, tvål och mycket mer.

När Mitt i ringer upp Sonja har vädret blivit bättre och solen har kikat fram.

– Det är mycket bättre, där jag befinner mig är det sol idag. Det har varit extrema tropiska regn som vrakt ner från skyn och stormar. Det har pågått i tre veckor innan.