Positiv. Louise Lagercrantz är nöjd med att ha fått sin första dos vaccin mot covid-19. Nu längtar hon tills hon får träffa familjen igen. Foto: Mostphotos/Privat

Brommabon Louise, 94: "Gick hur bra som helst"

Louise Lagercrantz är glad över att vaccineringen är igång. Hon ser fram emot att få träffa barn och barnbarn igen.

  • Publicerad 12:01, 20 jan 2021

I måndags förra veckan fick Louise Lagercrantz, som bor på Nymilens äldreboende, sin första dos av vaccinet mot covid-19.

– Det gick hur bra som helst och gjorde inte ont alls. Jag hade inga biverkningar eller så vilket var väldigt skönt, berättar hon.

Nu ska hon vänta tre veckor innan det är dags för dos nummer två. Sedan behöver dröjer det en vecka innan vaccinet helt har börjat verka.

Louise Lagercrantz säger att hon inte kände sig vidare orolig inför att ta sprutan.

– Nej, jag frågade sjuksköterskan vilket vaccin det var eftersom jag hört att det finns olika. Vi har varit väldigt förskonade från smittan här, men det är klart att man varit ängslig för att personalen ska få på sig smittan när de åker tunnelbana. Det känns väldigt bra att de också blir vaccinerade nu, säger hon.

Längtar till barnbarnen

Under året har det blivit få aktiviteter på boendet, och Louise Lagercrantz berättar att de fått hålla sig inom sin avdelning mest. Men för några veckor sedan lättades det upp lite, exempelvis kunde hon vara med på sittgymnastiken igen.

– Men vi har kunnat titta på film och varit några få som suttit på avstånd till varandra i matsalen.

Vad ser du fram emot sen när du är helt vaccinerad?

– Först och främst vill jag träffa mina barn och barnbarn och kunna åka hem till dem. Men också att kunna åka färdtjänst, vart man vill.