Arkivbild. Bromma sjukhushus byggs ut under 2016-2017. Foto: Arkivbild

Bromma sjukhus får dubbelt så många platser

I sin senaste budget beslutade landstinget att satsa på fler vårdplatser på Bromma sjukhus. Om ett par år ska de nya platserna stå klara.

  • Publicerad 15:24, 18 jan 2016

Redan i år satsas 55 miljoner kronor på Bromma sjukhus och nästa år fortsätter ombyggnaden. 2018 ska de nya vårdplatserna på Bromma sjukhus stå klara.

– Landstinget har en ansträngd budget, så det gäller att fokusera satsningarna. Fler och fler lever längre och då satsar vi på äldre och multisjuka så att de inte ligga på akutsjukhusen utan på ett sjukhus där de kan ha nära hem, säger Roksana Parsan, pressekreterare (KD).

Bromma sjukhus kommer fram till 2018 mer än fördubbla sin platskapacitet. Totalt handlar det om en satsning på 287 miljoner kronor.

– Brommageriatriken bedriver en fantastisk sjukvård som vi i Alliansen värnar om. De 270 vårdplatserna behövs och gör inte bara stor skillnad för de som får vården utan sätter Bromma sjukhus på kartan genom att sjukhuset får en profil inom geriatrik, säger äldrelandstingsråd Ella Bohlin (KD) i ett pressmeddelande.