Värme. I januari hade flera halsdukar placerats ut på olika ställen i Bromma. Nu ska handstickade sjalar och tossar värma Brommas äldre i vinter. Foto: Mathilda Bäcklin/Mikael Andersson

Bromma församling efterlyser garn

Bromma församlings handarbetskafé stickar plagg som kan värma stadsdelens äldre. Nu efterlyser de fler garnnystan.

  • Publicerad 10:54, 8 okt 2020

En morgon i vintras var det ett flertal Brommabor som överraskades när de var på väg till jobbet och skolan. På olika platser i stadsdelen hade nämligen Bromma församling placerat ut cirka 30 handgjorda halsdukar, stickade av församlingens handarbetskafé, men även frivilliga som hört talas om initiativet har kommit in och lämnat egna bidrag.

LÄS ÄVEN: De delar ut halsdukar till behövande i Bromma

Varje halsduk har en liten lapp fastnålad där det står att halsduken är fri att ta med sig för den som vill, ett sätt att sprida glädje, både bokstavligt och bildligt talat.

Skänker till äldreboenden

Under våren har handarbetskaféet haft uppehåll till följd av pandemin, men nu har man börjat träffas igen i Famnenkyrkan, om än på behörigt avstånd.

– Vi funderade på vad vi skulle göra i år, och församlingens kommunikatör hörde av sig till Brommas äldreboenden och frågade om de behövde något. De svarade att de gärna tog emot stickade plagg, säger Ingrid Arvidson, diakon i Bromma församling.

Därför har medlemmarna i handarbetskaféet nu börjat sticka sjalar, handledsvärmare och tossor som senare ska delas ut till frusna äldre damer och herrar. Men mer garn behövs.

– Vi tar gärna emot, och om man vill skänka garn kan man ta kontakt med mig. Det går också bra att sticka själv och skänka, säger Ingrid Arvidson.

Vill du skänka?

Den som har garn hemma som inte kommer till användning kan skänka detta till Bromma församlings handarbetsgrupp. Det går också bra att sticka något själv och skänka.

Kontakta Ingrid Arvidson för mer information om hur det går till på 08-564 355 80, eller besök kyrkans hemsida.