Bröderna slår miljonrekord på nätet

Kungsängenbröderna Hamid och Vahid Toosi ville skapa världens minsta trådlösa hörlurar. Nu slår de rekord på crowdfundingsajten Kickstarter.

  • Publicerad 17:40, 8 okt 2015

Vahid och Hamid Toosi, 30 och 34, gick från lärarvikariejobbet på Ekhammarskolan till världsmarknaden. Efter naturlinjen på Upplands-Brogymnasiet hamnade bröderna på KTH och Handelshögskolan, sedan till olika jobb som affärsrådgivare och energidrycksskapare.

Nu slår sig Kungsängenbröderna ihop. Med deras nya företag Pugz, som tillverkar trådlösa hörlurar, har de lyckats väcka uppmärksamhet långt utanför Sverige. Bolaget registrerades i april förra året och i augusti lanserades en insamlingskampanj på sajten Kickstarter. Bröderna hoppades få ihop 400 000 kronor för att börja tillverka lurarna. Efter drygt en månad var de uppe i 12 miljoner – tionde bäst resultat i Europa, någonsin.

– Det är överväldigande. Vi var verkligen inte beredda på det här, säger Hamid Toosi, storebror.

Lurarna ska bli ”världens minsta” och laddas via mobiltelefonen. I november skeppas de ut till över 10 000 kunder.

Hur är det att jobba tillsammans med brorsan?

– Som att vara i ett stormigt förhållande. Vi pendlar mellan lycka och frustration hela tiden. Samtidigt är det fantastiskt att jobba tillsammans med någon som man står så nära. Särkilt när det går så här bra.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23