Bröderna slår miljonrekord på nätet

Kungsängenbröderna Hamid och Vahid Toosi ville skapa världens minsta trådlösa hörlurar. Nu slår de rekord på crowdfundingsajten Kickstarter.

  • Publicerad 17:40, 8 okt 2015

Vahid och Hamid Toosi, 30 och 34, gick från lärarvikariejobbet på Ekhammarskolan till världsmarknaden. Efter naturlinjen på Upplands-Brogymnasiet hamnade bröderna på KTH och Handelshögskolan, sedan till olika jobb som affärsrådgivare och energidrycksskapare.

Nu slår sig Kungsängenbröderna ihop. Med deras nya företag Pugz, som tillverkar trådlösa hörlurar, har de lyckats väcka uppmärksamhet långt utanför Sverige. Bolaget registrerades i april förra året och i augusti lanserades en insamlingskampanj på sajten Kickstarter. Bröderna hoppades få ihop 400 000 kronor för att börja tillverka lurarna. Efter drygt en månad var de uppe i 12 miljoner – tionde bäst resultat i Europa, någonsin.

– Det är överväldigande. Vi var verkligen inte beredda på det här, säger Hamid Toosi, storebror.

Lurarna ska bli ”världens minsta” och laddas via mobiltelefonen. I november skeppas de ut till över 10 000 kunder.

Hur är det att jobba tillsammans med brorsan?

– Som att vara i ett stormigt förhållande. Vi pendlar mellan lycka och frustration hela tiden. Samtidigt är det fantastiskt att jobba tillsammans med någon som man står så nära. Särkilt när det går så här bra.

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10