Nyöppnat. Bröderna Carl Henrik och Carl Gustaf Forssbeck som är uppvuxna i Danderyd och boende i Täby slår upp en ny restaurang i Arninge. Foto: Bores

Bröderna öppnar burgarkedja i Arninge

I oktober får Arninge ett nytt burgarhak i form av restaurang och gatukök Bores. Ägarna är själva Täbybor och har längtat efter att få öppna i Täby.

  • Publicerad 11:32, 4 sep 2020

Vi hade redan innan mycket take away

Arninge förändras och i oktober kommer en ny restaurang att slå upp portarna. Bores, som företaget heter, serverar hamburgare och inspireras av det klassiska gatuköket.

– Det känns jättekul att få komma till Täby, säger Carl Henrik Forssbeck, en av ägarna till Bores.

Restaurangen finns idag på sex andra ställen runt om i landet, bland annat i grannkommunen Vallentuna. Resan från idé till färdig restaurang var dock inte enkelt under coronapandemin, berättar han. Inga banker ville ge finansiering - men efter många samtal släppte det.

– Jag ringde till alla vd:ar på bankerna, jag ger inte upp. Jag vet att det gått dåligt för restaurangbranschen men vi har vi har slagit rekord under corona, säger han.

Varför har det gått bra?

– Vi hade redan innan mycket take away och det har passat perfekt nu. Sen ligger vi mestadels i förorterna där folk bor vilket jag tror har hjälpt, säger han.

Bores är grundat av Danderydsbröderna Carl Henrik och Carl Gustaf Forssbeck och idén kom efter att de sett sin barndoms gatukök förvandlats till thaikiosk. Bores är ett franchiseföretag och i december 2017 öppnade de den första enheten.

Från Danderyd

Eftersom bröderna nu bor i Täby var Arninge en bra plats att öppna på.

– Det är vår hemmaplan och det är bara roligt, vi kommer fylla restaurangen med bara polare och kontakter vid öppningen, det vet jag, säger han.

Burgare. Än är inte restaurangen klar, men tanken är att den ska se ut såhär. Foto: Bores