Bröder inlåsta för filmprojekt

Hur påverkas din filmupplevelse om du är inlåst utan störningsmoment? Det undersökte två Ekeröbördiga bröder.

  • Publicerad 14:40, 11 dec 2017

Vi hade ingenting inne i rummet mer än en tv, bluray-spelare och en massa film.

Film har länge varit ett intresse för Joakim och Niklas Faerden. Bröderna är uppvuxna på Mälaröarna och driver Instagramkontot ”Filmfabriken”. Förra veckan deltog de i ett filmprojekt där upplevelsen av filmer undersöktes.

– Det var ett uppdrag av Universal Sony. De har ett experiment som heter The solitary film club. Det går ut på att kolla på film med full närvaro utan några andra intryck än filmen, säger Niklas Faerden.

För att uppnå det låste bröderna in sig i en 14 kvadratmeter stor container. Bäddsoffa, dusch och toalett fanns, annars var det kalt.

– Vi hade ingenting inne i rummet mer än en tv, bluray-spelare och en massa film. Det fanns inga fönster och vi gick aldrig ut ur rummet, säger han.

Från tisdag morgon till torsdag eftermiddag var Joakim och Niklas inlåsta. De såg sju till åtta filmer om dagen.

– Första dagen upplevde vi att filmerna var bättre. Man satte sig in i filmerna väldigt mycket eftersom det inte fanns annat att göra. Sedan dag två blev det lite tradigt. Filmerna smälte samman lite och man visste inte riktigt vad man kollade på, säger Niklas.

När det gällde mat var det så smaklös mat som möjligt som gällde.

– Vi åt riskakor i tre dagar, det var inte så kul. Vi började notera vad de åt och drack i filmerna och blev ganska sugna när någon sörplade på en kaffe, säger Niklas Faerden.  

Med distans till projektet tycker bröderna att det var intressant. Att göra om det känner de inte för.

– Jag hade kunnat göra det på motsatt sätt, att leva i överflöd eller längre tid och äta dricka och se hur det hade varit, säger Joakim Faerden.

Mordförsök på Ekerö – två anhållna

Nyheter Stickskadad i bostad En man skadades allvarligt med ett stickvapen i en bostad på Ekerö under söndagen.måndag 25/1 7:14

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14