Ökad trygghet och delaktighet i Valsta är ett mål som kommunen satt upp. Den senaste åtgärden för att närma sig målet är att Brobygget numer finns på plats på Valsta torg. Varje helg fram till sommarlovet och därefter varje dag på lovet.

Brobygget, där flera aktörer samarbetar med kommunens föreningsliv, erbjuder en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott. Med åren har Brobygget utvecklas från att bara finnas på skollov till att även ha kvällsaktiviteter varje fredag och lördag kväll i Vikingahallen. Efter sportlovet rullade Brobygget – Sportis igång för första gången tillsammans med Tingvallaskolans fritidshem.

– Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle. Tack vare Brobyggets ledare och föreningarna i kommunen får barnen prova på olika sporter som handboll, fotboll och taekwondo och känna på riktig rörelseglädje, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Nu kommer Brobyggets verksamhet att erbjudas till barn och unga i alla åldrar utomhus på Valsta torg. Fritidsbanken kommer att låna ut de sport- och fritidsprylar som behövs för att deltagaran ska kunna prova på olika sporter, exempelvis åka inlines eller spela minitennis. Mellanmål delas ut till alla yngre besökare.